Pomocník systému OBERON
Zložená receptúra

Táto téma Pomocníka popisuje možnosti pri práci s receptúrami a kalkuláciami v module Skladová evidencia.

Príklad zloženej receptúry

Hovädzí vývar s rezancami je receptúra, ktorá sa skladá:

Zloženie receptúry
Hovädzia polievka Počet porcií: 10
Číslo Názov Hrubé množstvo Čisté množstvo

MJ

644 Vývar hovädzí 1,14 1,14 kg
010 Polievkové korenie 0,05 0,05 l
009 Niťovky 0,22 0,22 kg

 

Jedna z týchto zložiek, a to Vývar hovädzí, je sama receptúrou a skladá sa:
- hov. kosti, soľ, voda, korenie, mrkva a pod.

Cenové ponuky

Pri organizovaní svadieb, konferencií, školení je možné využívať OBERON aj pri tvorbe cenových ponúk. V cenovej ponuke je možné zistiť nielen spotrebu surovín, ale aj zisk, maržu atď. Ponuky sa vytvárajú a evidujú v evidencii Objednávky prijaté (ponuka Fakturácia). V tlačovom výstupe Objednávka prijatá (podrobný rozbor) je vyčíslená tak obstarávacia cena surovín, ako aj zisk (navýšenie) a predajné aj obstarávacie ceny.

Obrázok č.1: Tlačový výstup Objednávka prijatá (podrobný rozbor) poskytuje informácie o surovinách, ktoré sú na sklade a ktoré je potrebné nakúpiť.

Viac spoločenských udalostí v krátkom časovom slede

Pri organizovaní viacerých spoločenských udalostí za sebou je možné nákup surovín realizovať hromadne. V zozname prijatých objednávok je možné pomocou klávesu Insert označiť objednávky, pre ktoré bude vytvorený tlačový výstup na hromadný nákup. Tlačový výstup Objednávka prijatá (podrobný rozbor) [len označené] poskytuje súhrnné informácie o surovinách, ktoré je potrebné zakúpiť (pre všetky označené udalosti).

Obrázok č.2: Tlačový výstup vytvorený z viacerých objednávok (cenových ponúk)
Príbuzné témy

EXALOGIC, s. r. o., www.exalogic.sk

9.10.2018