Táto téma Pomocníka popisuje možnosti pri práci s receptúrami a kalkuláciami v module Skladová evidencia.
Hovädzí vývar s rezancami je receptúra, ktorá sa skladá:
Zloženie receptúry | ||||
Hovädzia polievka | Počet porcií: 10 | |||
Číslo | Názov | Hrubé množstvo | Čisté množstvo |
MJ |
644 | Vývar hovädzí | 1,14 | 1,14 | kg |
010 | Polievkové korenie | 0,05 | 0,05 | l |
009 | Niťovky | 0,22 | 0,22 | kg |
Jedna z týchto zložiek, a to Vývar hovädzí, je sama receptúrou a skladá sa:
- hov. kosti, soľ, voda, korenie, mrkva a pod.
Pri organizovaní svadieb, konferencií, školení je možné využívať OBERON aj pri tvorbe cenových ponúk. V cenovej ponuke je možné zistiť nielen spotrebu surovín, ale aj zisk, maržu atď. Ponuky sa vytvárajú a evidujú v evidencii Objednávky prijaté (ponuka Fakturácia). V tlačovom výstupe Objednávka prijatá (podrobný rozbor) je vyčíslená tak obstarávacia cena surovín, ako aj zisk (navýšenie) a predajné aj obstarávacie ceny.
Pri organizovaní viacerých spoločenských udalostí za sebou je možné nákup surovín realizovať hromadne. V zozname prijatých objednávok je možné pomocou klávesu Insert označiť objednávky, pre ktoré bude vytvorený tlačový výstup na hromadný nákup. Tlačový výstup Objednávka prijatá (podrobný rozbor) [len označené] poskytuje súhrnné informácie o surovinách, ktoré je potrebné zakúpiť (pre všetky označené udalosti).