Táto téma Pomocníka obsahuje informácie o jedálnom (nápojovom, raňajkovom atď.) lístku v systéme OBERON.
Základné informácie
- V OBERON-e je možné nadefinovať neobmedzený počet jedálnych (nápojových, raňajkových a pod.) lístkov. Nadefinovať jedálny/nápojový lístok je možné vo formulári Jedálny lístok (pozri postup nižšie).
- Pri každom lístku je možné nadefinovať názov lístka, uvítací text, text na začiatku a na konci, zoznam alergénov, prípadne zadať otváracie hodiny. Následne je možné do vopred nadefinovaných lístkov zaradiť jednotlivé položky - skladové karty (spravidla receptúry - jedlá a nápoje - pozri postup nižšie). Jedna položka (skladová karta) môže byť zaradená do viacerých lístkov súčasne.
- Po pridaní skladových položiek je možné jedálny/nápojový lístok vytlačiť (tlačový výstup Jedálny lístok v ponuke Sklad) ako podklad na tvorbu jedálneho/nápojového lístka reštauračnej prevádzky (obsahuje údaje o hmotnosti, ceny a kódy pre obsluhu).
- Okrem tlačeného jedálneho/nápojového lístka systém OBERON umožňuje vytvoriť aj jednoduchý elektronický jedálny/nápojový lístok, ktorý je možné zobraziť na mobilnom zariadení zákazníka. Ide vlastne o webovú miniaplikáciu OBERON eMenu dostupnú pomocou QR kódu umiestneného na stole alebo na inom vhodnom mieste v rámci reštauračnej prevádzky. Bližšie informácie v téme Jedálny lístok v mobilnom zariadení.
- Popri uvedených možnostiach použitia má jedálny lístok v systéme OBERON využitie aj v aplikácii LUKUL na zobrazenie položiek v ponuke eMenu pri jednotlivých režimoch LUKUL eMenu určených pre zákazníkov (hostí). Viac informácií v téme Aplikácia LUKUL.
- Položky v jedálnom/nápojovom lístku je možné rozdeliť do skupín (napr. Polievky, Šaláty, Dezerty a pod.). Názvy a poradie skupín sa nastavujú ako skupiny v pokladnici v záložke Reg. pokladnice formulára Skladová karta. Bližšie informácie v téme Skladové karty - skupiny v pokladnici.
- Položky v lístku sú zoradené podľa kódu položky v záložke Reg. pokladnice formulára Skladová karta, a to aj v rámci jednotlivých skupín.
Postup vytvorenia jedálneho/nápojového lístka
- Vo formulári Skladová karta (ponuka Sklad, Skladové karty, tlačidlo Nový alebo Oprava) v záložke Receptúra stlačte tlačidlo Pridať alebo odobrať a následne Upraviť a Nový. Otvorí sa formulár Jedálny lístok.
- V otvorenom formulári podľa potreby zadajte:
- názov lístka,
- uvítací text,
- text na začiatku a na konci,
- zoznam alergénov,
- otváracie hodiny.
- Vykonané nastavenia potvrďte stlačením tlačidla OK.
Postup zaradenia položky (skladovej karty) do jedálneho/nápojového lístka
- Vo formulári Skladová karta (ponuka Sklad, Skladové karty, tlačidlo Nový alebo Oprava) v záložke Receptúra stlačte tlačidlo Pridať alebo odobrať.
- V otvorenom formulári v poli Všetky skupiny vyberte lístok, do ktorého chcete skladovú kartu zaradiť.
- Stlačením tlačidla premiestnite vybraný lístok do poľa Vybrané skupiny. Tým sa skladová karta zaradí do vybraného jedálneho lístka.
- Vykonané nastavenia potvrďte stlačením tlačidla OK.
Jedna položka (skladová karta) môže byť zaradená do viacerých lístkov súčasne.
Obrázok č. 1: OBERON eMenu (vľavo) a ponuka eMenu v aplikácii LUKUL (vpravo)
Príbuzné témy